Εργαστήριο παρασκευής τοπικού οίνου

Mέσα στα πλαίσια του προγράμματος για τα μονοπάτια πραγματοποιήιηκε βιωματικό εργαστήριο- δράση με τους εθελοντές αλλά και μέλη φορέων από το εξωτερικό -Αλσατία Γαλλίας με αντικείμενο την συλλογή σταφυλιών-τρύγου και την παρασκευή τοπικού οίνου  με την ποικιλία Σερφίωτικο που διαθέτει η ΚΟΙΝΣΕΠ Κυκλάδων στο κτήμα της.

Ο τουρισμός αποτελεί ένα μαζικό κοινωνικό φαινόμενο με μεγάλη ζήτηση που γνωρίζει συνεχώς όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για τον εναλλακτικό τουρισμό, αφού είναι αντιδιαμετρικά αντίθετος από τον μαζικό τουρισμό, ο οποίος προκαλεί αρκετές αρνητικές συνέπειες. Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού δίνουν μεγάλη έμφαση στις επιθυμίες των πιο «εξειδικευμένων τουριστών», είναι πιο φιλικές με το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και απαιτούν μεγαλύτερη συμμετοχή και υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα όπου ο τουρισμός αποτελεί βασικό τομέα της οικονομίας και υφίστανται πλήθος από αξιόλογους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους, η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού είναι απαραίτητη.

Προϋπόθεση όμως, για την σωστή ανάπτυξη του τουρισμού είναι η σωστή μεθοδολογία στον σχεδιασμό λαμβάνοντας υπόψη όλα τα βήματα σχεδιασμού, επιλέγοντας τις κατάλληλες στρατηγικές με βάση τις υπάρχουσες θεωρίες αλλά και τα επιτυχημένα παραδείγματα τουριστικής ανάπτυξης, ακολουθώντας πάντα τα υπερκείμενα πλαίσια σχεδιασμού.

Για φωτογραφίες από το εργαστήριο παρασκευής τοπικού οίνου:

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο https://drive.google.com/drive/folders/1_q5MvcXEdQVNDkxvgRejHMxRXkjcXr6d?usp=sharing για να ανοίξετε τον πόρο.